Δελτίο Τύπου
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015Στην Σαλαμίνα 40 κορυφαίοι αθλητές ορεινής ποδηλασίας.

Εκκίνηση του «Hellas Salamina Island MTB Race – UCI S2»

 

Όλα είναι έτοιμα για τον Διεθνή αγώνα «Hellas Salamina Island MTB Race – UCI S2», που θα διεξαχθεί από αύριο Παρασκευή (02/10), έως και την Κυριακή (04/10), με την συμμετοχή 200 και πλέον αθλητών. Αγώνα που διοργανώνει ο ΑΣ Πρωτέας, υπό την αιγίδα της ΕΟΠ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, σε μια πανέμορφη διαδρομή στα Κανάκια, σε έδαφος χωμάτινο και μονοπάτια.

Βρίσκονται ήδη στην Σαλαμίνα κορυφαίοι αθλητές της ορεινής ποδηλασίας, περισσότεροι από 30 ξένοι ποδηλάτες, ανάμεσά τους και τέσσερις του βρίσκονται στην πρώτη 30άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Σλοβάκος Μίκαελ Λάμι (Νο 21), ο Σουηδός Ματίας Στίρνεμαν (Νο 27), ο Γάλλος Στεφάν Τεμπιέρ (Νο 28) και ο Βέλγος Σεμπάστιαν Καράμπιν (Νο 29). Στις γυναίκες η Yana Belomoina (No 4) και η Irina Kalentieva (No 7).

Από Ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος ο Περικλής Ηλίας (Νο 57), ο Δημήτρης Αντωνιάδης (Νο 58), ο Αλέξανδρος Βροχίδης (Νο 174), ο Μολλά Αμέτ Αλί Ογλού (Νο 212). Στις γυναίκες η Δανάη Στρουμπουλη (Νο 111) και η Βαρβάρα Φασοη (Νο 116).

«Έχουν έρθει πολλοί καλοί ποδηλάτες και ο αγώνας θα είναι ιδιαίτερα δυνατός. Η διαδρομή είναι δύσκολη και απαιτητική. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας κυνηγώντας βαθμούς μέχρι τις 25 Μαίου που θα οριστικοποιηθούν τα εισιτήρια για το Ρίο». δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Γιώργος Κατσέλης, ο οποίος συνέχισε: «Εμείς αυτή την στιγμή είμαστε μέσα στις προκρίσεις, αλλά έχουμε ομάδες και ποδηλάτες που μας κυνηγούν. Άρα θέλουμε καλές θέσεις και βαθμούς».

Εκτός από τον Διεθνή αγώνα «Hellas Salamina Island MTB Race – UCI S2», θα διεξαχθεί και διασυλλογικός αγώνας μικρών κατηγοριών, προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Η διοργάνωση ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 01/10 με το Τεχνικό Συνέδριο και τους συμμετέχοντες αθλητές να παίρνουν τα νούμερά τους. Το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί από αύριο Παρασκευή (02/10) από τις 16:00-18:00 έως και την Κυριακή (04/10), σε μια διαδρομή 5.000 μ.

Χορηγοί υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι οι: KSports, ROTOR, LEZYNE, SALICE, KF- kefalopoulosbikes, WTB, THULE, HAIBIKE, MAGURA, COMPRESSPORT.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Anek lines  Λιάρος Βιοιατρική
 
 Blue Star Ferries  Blue Star Ferries