Μυστικά για καλύτερη ποδηλασία

Προτάσεις για να ανεβαίνετε τις ανηφόρες όσο το δυνατόν πιο εύκολα και πάντα έχοντας στο μυαλό σας ότι όταν κάνετε κάτι σωστά, πάντα θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

1. Πιάσε τον ταύρο από τα κέρατα
Αν έχετε «ταυράκια» δοκιμάστε τα. Σε τέτοια τεχνικά βοηθάνε στην καλύτερη σταθεροποίηση του τιμονιού και κατά αυτόν τον τρόπο δε χάνουμε την ισορροπία μας πάνω στα ανηφορικό, με αποτέλεσμα περίσσιες δαπάνες ενέργειας. Αν πάλι δεν έχετε, κρατήστε το τιμόνι δυνατά γιατί τα χέρια δουλεύουν για σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι τα χρησιμοποιήσετε, τραβήξτε χωρίς να χάνετε τον έλεγχο του τιμονιού!

2. Κάτσε κάτω από την μπάρα Βασικά καθίστε μπροστά στη σέλα. Όσο πιο ανηφορικό και «σκαστό» γίνεται το κομμάτι, τόσο ερχόμαστε πιο μπροστά στη σέλα. Αυτό βοηθάει στο να χρησιμοποιούμε σωστά όλη τη δύναμη των τετρακέφαλών μας και να προχωράμε γρήγορα χωρίς να μας περνάνε και...οι πέτρες.

3. Δείξε τα χέρια σου
Και συγκεκριμένα δείξτε τους αγκώνες σας, μεγαλώστε την απόσταση των χεριών γιατί έτσι βοηθάτε στο να μη σκάσετε γρήγορα και να αναπνέετε σωστά με ρυθμό, οξυγονώνοντας όλο το σώμα και κυρίως τα πόδια…

4. Μην κοιτάς μακριά
Ξέρουμε ότι πάντα λέμε να κοιτάς εκεί που θες να φτάσεις αλλά σ’ αυτή την περίπτωση, να μην κοιτάτε μακριά γιατί άμα δείτε τι σας περιμένει θα γυρίσετε πίσω… Οπότε καλό θα ήταν να κοιτάτε λίγο πιο μπροστά από τη ρόδα και να πιέζετε εκεί σε ένα σταθερό ρυθμό. Τι στο καλό, ανηφόρα είναι, κάποια στιγμή θα τελειώσει!

5. Γίνε νίντζα
Αφήστε το σώμα σας να πέσει μπροστά για να μην καταλήξετε σε ανεπιθύμητη σούζα και σε σημείο που δεν το θέλετε… Ρίχνουμε το σώμα μπροστά, αποκτούμε αεροδυναμική θέση και οι δύο τροχοί πατάνε στο χώμα. Το μόνο που μένει είναι να… φτάσετε!

6. Δε στροφάρει με τίποτα
Συνήθως ο καθένας μας δουλεύει με διαφορετικούς ρυθμούς, οι στροφές στα πόδια δηλαδή, ένα ελαφρύ πάτημα και περισσότερες στροφές δεν αφήνουν τα πόδια να μπουκώνουν. Βέβαια μπορείτε να ανέβετε με βαρύ αλλά… άντε μία με δύο φορές μετά γιοκ! Έλεγχος και εξοικονόμηση ενέργειας είναι το πιο σημαντικό σε τέτοιες συνθήκες.

STIHL STIHL Salamina cycling
Anek lines  Λιάρος Βιοιατρική
 
 Blue Star Ferries  Blue Star Ferries